Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Άγιος Ανδρέας Άνω Πατησίων


ΟΙερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την οποία σήμερα διαποιμαίνει θεοφιλώς ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’. 



Ο υπάρχων περικαλλής Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1973 αρχιερατεύοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Α’ υπό του Επισκόπου Αχελώου Ευθυμίου και εγκαινιάσθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1987 αρχιερατεύοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ υπό του Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης Αγαθονίκου. Στον Ιερό Ναό σήμερα υπηρετούν τέσσερεις ιερείς – εφημέριοι. 



Ο Ιερός Ναός ως Ν.Π.Δ.Δ. διοικείται από πενταμελές Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον Πρόεδρο, έναν εκ των ιερέων – εφημερίων, και τέσσερα λαϊκά Μέλη. Ο Ιερός Ναός διαθέτει επίσης Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο και Ενοριακή Νεανική Εστία, επιτροπές που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της Ενορίας.