Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

H παγωμένη λίμνη με τις φυσαλίδες στον Καναδά


Η εικόνα της λίμνης Abraham στον Καναδά είναι εντελώς απόκοσμη. Το νερό είναι γεμάτο φυσαλίδες που μοιάζουν με μικρούς ιπτάμενους δίσκους που έπεσαν στο νερό και πάγωσαν ακαριαία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για παγωμένες φυσαλίδες μεθανίου, «κάψουλες» με το αέριο, που παγιδεύτηκαν στο νερό, πάγωσαν και συνέθεσαν ένα υπέροχο θέαμα. 



Το αλλόκοτο περιεχόμενό της δημιουργείται εξαιτίας φυλλών, ζώων και άλλων οργανισμών που πέφτουν στο νερό, βυθίζονται και καταναλώνονται από βακτήρια που εκλύουν μεθάνιο. Το αέριο απελευθερώνεται με τη μορφή φυσαλίδων και στην επαφή του με το παγωμένο νερό παίρνει τη μορφή παγωμένων λευκών δίσκων. 



Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1972 με την κατασκευή του φράγματος Bighorn. Σύμφωνα με φωτογράφους που είχαν απαθανατίσει το τοπίο, η παγωμένη επιφάνεια παρότι είναι αρκετά εκατοστά, κόβει την ανάσα, καθώς βλέπει κανείς κάτω στον πυθμένα όλες τις ρωγμές που δημιουργούνται, ακούει ακόμη ήχους από τους πάγους που σπάνε στο εσωτερικό της. 



Είναι τρομακτική για όποιον προσπαθήσει να περπατήσει επάνω της.