Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Έβερεστ (ομαδική εργασία)


Το Έβερεστ είναι η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων το υψηλότερο σημείο της γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε υψόμετρο 8.848 μέτρων και βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Νεπάλ και Κίνας. Το ύψος του μεταβάλλεται κατά μερικά χιλιοστά κάθετος τα 8.850 μέτρα είναι τα 2/3 του ύψους της τροπόσφαιρας.



Το όρος Έβερεστ τεχνικά δεν είναι το ψηλότερο βουνό αν και είναι το υψηλότερο βουνό από τη στάθμη της θάλασσας. Το Mauna Keae στη Χαβάη είναι το υψηλότερο βουνό από τη βάση του μέχρι την κορυφή στα 10210 m μόνο όμως τα 4.205 μετρά βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.



Το όρος Έβερεστ αυξάνει κατά 40 εκατοστά τον αιώνα, μεγαλώνει περίπου 4 χιλιοστά ετησίως. Πολλοί ήταν εκείνοι που κατά καιρούς είχαν προσπαθήσει να ανέβουν στο Έβερεστ το χιόνι οι δυνατοί άνεμοι και η κούραση όμως τους εμπόδισε να φτάσουν στην κορυφή. Μερικοί πέθαναν από τις αντίξοες συνθήκες όπως ο Άγγλος Andrew Irving και ο George Mallory το 1924 ενώ άλλοι γύρισαν πίσω λόγω της έλλειψης οξυγόνου.



Ο Tenzing Norgay και ο νεοζηλανδός Edmund Hillary ήταν οι πρώτοι που πάτησαν την κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο στις 29 Μαΐου του 1953. 

Περίπου 300 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους η περιοχή πάνω από τα 8.000 μέτρα ονομάζεται ζώνη θανάτου.