Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ο Άρης (ομαδική εργασία)


Ο Άρης είναι ο τέταρτος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο δεύτερος πλησιέστερος στη Γη και ο έβδομος σε διαστάσεις και μάζα του ηλιακού συστήματος (ο δεύτερος μικρότερος μετά τον Ερμή).



Λέγεται συχνά και ερυθρός πλανήτης εξαιτίας του ερυθρού χρώματος που παρουσιάζει οφειλόμενο στο τριοξείδιο του σιδήρου στην επιφάνειά του.



Η επιφάνεια του πλανήτη διαθέτει διάφορους μόνιμους σχηματισμούς και πολικά παγοκαλύμματα, που δεν είναι πραγματικά κατασκευασμένα από αληθινό πάγο.



Ο Άρης είναι ένας γήινος πλανήτης με λεπτή και αραιή ατμόσφαιρα και με επιφάνεια που συνδυάζει τους κρατήρες πρόσκρουσης της σελήνης και τα ηφαίστεια, τις κοιλάδες, τις ερήμους και τα πολικά παγοκαλύμματα της Γης.



Το μέγεθος του Άρη είναι περίπου το μισό της Γης. Το πρώτο διαστημικό σκάφος του οποίου η αποστολή ήταν επιτυχής ονομάστηκε Mariner 4.



Όπως συμβαίνει εδώ η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι τέσσερις εποχές που έχει ο κόκκινος πλανήτης.



Πριν από λίγα χρόνια, το 2015, η NASA επιβεβαίωσε τα στοιχεία για την ύπαρξη υγρού αλμυρού νερού.