Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Οι ταινίες του προγράμματος "Βλέπω και Συζητώ: Μικρές Ταινίες, Μεγάλες Ιδέες"


Small Worlds (2021) σκηνοθεσία Khatere Vaziri, (ντοκιμαντέρ)

Σύνοψη: Η Κατερέ είναι μητέρα 3 παιδιών και ζει σε ένα δωμάτιο με όλη την οικογένειά της. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της, ανάμεσα σε μπουγάδες, μαγείρεμα και τη γραφειοκρατία του προσφυγικού βρίσκει τρόπο να δημιουργεί τους δικούς της φανταστικούς, παιδικούς, φωτογραφικούς κόσμους.



A life long Day (2021) σκηνοθεσία Saber Ansari, (cut out animation)

Σύνοψη: Με την ιδιότυπη ζωγραφική και φιλμική του φόρμα, ο 23χρονος Σάμπερ περιγράφει σε 4' ολόκληρη τη ζωή του με ανάλαφρο τρόπο και μας καλεί να μαντέψουμε το θέμα του.



H πόλη των προσώπων (2023) Ομαδική σκηνοθεσία, ποιητικό δοκίμιο, ντοκιμαντέρ

Ομάδα: Χρήστος Αγγελίδης, Σταυρούλα Σαμαρά, Αύρα Σταυρούλα Σωτηροπούλου

Πώς τα πρόσωπα της πόλης διαμορφώνουν την ταυτότητα της; Πώς το αρχαίο κομμάτι της πόλης μπλέκεται με το σύγχρονο; Η δημιουργική ομάδα αγαπά τις ιδιομορφίες της Αθήνας και τις διερευνά μέσα από το πώς απαντούν οι ίδιοι οι κάτοικοι του κέντρου με μια λέξη για το τι σημαίνει η πόλη γι αυτούς.



Be Kind (2023) Ομαδική σκηνοθεσία, μυθοπλασία

Ομάδα: Faith Barekye, Theodore Ali, Δήμητρα Παρασκευοπούλου, Samantha Sotos

Πόσο κοστίζει η καλοσύνη και η ευγένεια; Βασισμένο σε πραγματική ιστορία μιας υπαλλήλου σε call center με αναπηρία, οι δημιουργοί της ταινίας με την εξαιρετική τους πρωταγωνίστρια θέλουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να παρακινήσουν τους ανθρώπους να είναι πιο ευγενικοί ακόμα και σε μία απλή τηλεφωνική συνομιλία.



People #404 (2023) ομαδική σκηνοθεσία, ποιητικό δοκίμιο

Ομάδα: George Chalakheshashvili, Ornela Ntoko

Το 404 error εμφανίζεται όταν δεν μπορείτε να δείτε μια ιστοσελίδα λόγω λάθους. Οι δημιουργοί της ταινίας έδωσαν αυτό τον τίτλο στην ταινία για τους ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά στην πόλη αλλά δεν τους βλέπουμε στην πραγματικότητα.



Τhe Lightkeepers (2023) Ομαδική σκηνοθεσία, ντοκιμαντέρ

Ομάδα: Mustafa Noah, Olena Soinikova, Έλλη Ξυπολιτάκη

Πώς ένα σχολείο που λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα βοηθά τα παιδιά που είναι πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία; Με τι τρόπους απαλύνουν τις άσχημες μνήμες και εμπειρίες των παιδιών από τον πόλεμο, άνθρωποι που το αποτελούν;