Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Καρδίτσα


Η Καρδίτσα είναι πόλη της Θεσσαλίας και βρίσκεται στο δυτικό άκρο του θεσσαλικού κάμπου. Η ύπαρξη της ως πόλη είναι γνωστή από το 15ο αιώνα και αντικατέστησε τη γειτονική πόλη της Μητρόπολης. 




Η Καρδίτσα είναι γνωστή για τους πεζούς πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης, που ενώνονται μεταξύ τους, τους ποδηλατοδρόμους και το πάρκο του Παυσίλυπου, ένα πάρκο έκτασης 50 στρεμμάτων με παγωνιά να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό. 




Το πιο διάσημο αξιοθέατο όμως είναι η λίμνη Πλαστήρα, η οποία κατασκευάστηκε το 1960 και έχει μήκος 12 χιλιόμετρα. Η λίμνη είναι πλέον τουριστικός προορισμός για τον χειμώνα, αλλά και για το καλοκαίρι. 



Από την άνοιξη και μετά υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις, όπως η ποδηλασία, η ιππασία και η τοξοβολία, που προτιμώ, αλλά και κανό, το υδροποδηλατο, η κολύμβηση και η πεζοπορία. Κάθε χρόνο περιμένω τη στιγμή που θα πάμε στην Καρδίτσα να δω την προγιαγιά μου, να παίξω αμέριμνος στην πλατεία και να ταΐσω τα παγώνια στην πλατεία της Καρδίτσας.