Διαδικτυακή εφημερίδα και γωνιά φιλαναγνωσίας των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄2 τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Συνολικές προβολές σελίδας

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
πατήστε στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Συνταγή: Γαλλικές κρέπες


Υλικά

1 κούπα νερό

1 κούπα γάλα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

3 αυγά

1 πρέζα αλάτι



Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και το νερό.

Χτυπάμε με το μίξερ ή στο χέρι για λίγα λεπτά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί όσο ετοιμάζουμε το χυλό.



Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή ενός δοσομετρητή, ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό για κάθε κρέπα και γρήγορα-γρήγορα περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθεί σ’ ένα λεπτό στρώμα. Ροδίζουμε και τις δύο πλευρές. 

Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές με αλμυρή (σπανάκι-τυρί, τυρί-ντομάτα-μανιτάρια, φέτα-ελιές-λιαστή ντομάτα) ή γλυκιά (μέλι-κανέλα-καρύδια, σοκολάτα-μπανάνα-φουντούκι, μήλο-κανέλα-σταφίδες) γέμιση.