Υλικά
1 κούπα νερό
1 κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και το νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ ή στο χέρι για λίγα λεπτά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί όσο ετοιμάζουμε το χυλό.
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή ενός δοσομετρητή, ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό για κάθε κρέπα και γρήγορα-γρήγορα περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθεί σ’ ένα λεπτό στρώμα. Ροδίζουμε και τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές με αλμυρή (σπανάκι-τυρί, τυρί-ντομάτα-μανιτάρια, φέτα-ελιές-λιαστή ντομάτα) ή γλυκιά (μέλι-κανέλα-καρύδια, σοκολάτα-μπανάνα-φουντούκι, μήλο-κανέλα-σταφίδες) γέμιση.